Καλοκαιρινή Κατασκήνωση για τα Παιδιά

Τα σχολεία ετοιμάζονται να κλείσουν και τα παιδιά θα ξεχυθούν στους δρόμους ή θα παραμείνουν κλεισμένα στο σπίτι. Δυστυχώς, οι γονείς δεν έχουν τις περισσότερες φορές τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τα παιδιά τους σε διακοπές που διαρκούν ένα μήνα. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά και η έλλειψη οικονομικών πόρων περιορίζουν τις διακοπές σε μερικές μονάχα ημέρες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν υφίστανται διακοπές για όλη την οικογένεια.

Ο μεγάλος ζημιωμένος της υπόθεσης είναι χωρίς αμφιβολία το παιδί. Καλείται να επιβιώσει στην πόλη εν μέσω καλοκαιριού, χωρίς να έχει κάποια μορφή ενασχόλησης και χωρίς να μπορεί να κατευθυνθεί σε μία παραλία ή σε ένα πάρκο για να παίξει. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, έχουν δημιουργηθεί παιδικές κατασκηνώσεις σε αρκετά μέρη της Ελλάδας.

Αν λοιπόν το παιδί σας επιθυμεί να επισκεφθεί ένα μέρος, το οποίο συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση, η παιδική κατασκήνωση αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Δραστηριότητες στην Κατασκήνωση

Μια παιδική κατασκήνωση προσελκύει την προσοχή όλων των παιδιών, για προφανείς λόγους. Πρόκειται για ένα μέρος όπου παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας μπορούν να προσέλθουν και να διασκεδάσουν – lån penge trods rki. Η κοινωνικοποίηση που επιτυγχάνεται μέσα από τις ειδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Τα παιδιά μαθαίνουν να συμβιώνουν, να συνεργάζονται και να μοχθούν για έναν κοινό σκοπό. Συμμετέχουν στον καθαρισμό του χώρου της κατασκήνωσης, φροντίζουν για τα προσωπικά τους αντικείμενα και για την κάλυψη των αναγκών τους.

Την ίδια στιγμή, όμως, η κατασκήνωση προσφέρει στα παιδιά μια ευρεία γκάμα επιλογών ως προς τη διασκέδαση και τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Τις περισσότερες φορές η κατασκήνωση βρίσκεται δίπλα σε κάποια παραλία. Ως εκ τούτου, τα παιδιά μπορούν οργανωμένα να απολαύσουν τις βουτιές τους στη θάλασσα και να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους στην κολύμβηση.

Υπάρχουν πισίνες που προσφέρουν άφθονες ώρες χαλάρωσης για τα παιδιά, όπως επίσης και πολλές δραστηριότητες μέσα στο νερό. Αλλά κι εκτός, τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να απολαύσουν τον καθαρό αέρα, ενώ οργανώνουν εκδρομές και μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τα φυτά, τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον όπου βρίσκονται.

Εκμάθηση στην Κατασκήνωση

Πέρα από τη διασκέδαση, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εκμάθηση μουσικών οργάνων, να μάθουν παραδοσιακούς χορούς ή να ξεκινήσουν κάποιο άθλημα. Αυτά όλα είναι πολύτιμα εφόδια για την ανάπτυξη του κάθε παιδιού. Μέσα από την κατασκήνωση, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ξένες γλώσσες και με δεξιότητες που δεν είχαν εξασκήσει έως τώρα. Ως απόρροια της ενασχόλησής τους με νέες δραστηριότητες, τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους αλλά και συνειδητοποιούν τι είναι αυτό που πραγματικά τους αρέσει.

Βρείτε κι Εσείς Μια Κατασκήνωση Κοντά σας

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, έχουν δημιουργηθεί δομές για αρκετές κατασκηνώσεις για παιδιά. Πολλές μάλιστα χρηματοδοτούνται από το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος συμμετοχής του κάθε παιδιού είναι μηδαμινό. Σε μία εποχή όπου τα χρήματα τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση, είναι πολύ ενθαρρυντικές οι πρωτοβουλίες του κράτους για την ενασχόληση των παιδιών. Γι’ αυτό, αναζητήστε μια κατασκήνωση που καλύπτει τις ανάγκες σας και στείλτε το παιδί σας αυτό το καλοκαίρι!